Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Werktuigbouwkunde

Zoek je de beste werkgevers in werktuigbouwkunde? Bij The Green Door Company hebben we toegang tot de meest interessante vacatures op het gebied van werktuigbouwkunde. Vind je het lastig om een baan te kiezen? Geen nood, wij helpen je.

Junior Field Service Engineer Hightech Machines

Ambities als Field service engineer of commissioning engineer? Dit is de vacature voor als je echt iets anders wil. Werken in Amersfoort, waar hightech machines op jou staan te wachten.
Regio Amersfoort
0+ jaar ervaring
€ 2.500 - € 3.500
Gepubliceerd: 12-02-2019
Referentie nr:#SMFS00237

Junior PLC Engineer Scheepsbouw

Wil je aan de slag als PLC Engineer, maar heb je niks met machinebouw? Dan zijn je kansen bekeken. Toch?
Regio Amersfoort
0+ jaar ervaring
€ 2.500 - € 2.900
Gepubliceerd: 25-03-2019
Referentie nr:#SMFS00245

Tekenaar / Constructeur Machinebouw

Machines bouwen alsof het stukken Lego zijn? De praktijk is net even anders, maar jij kunt als constructeur in de machinebouw alle componenten met elkaar verbinden.
Regio Utrecht
3+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 3.900
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00256

Mechanical Project Engineer

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt de volgende stap in jouw loopbaan. 
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 4.000
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00257

Project Engineer Maritiem

Aan de slag bij een toonaangevende speler in de maritieme sector? Schepen met jouw HVAC-systemen varen elke wereldhaven binnen, van Rotterdam tot aan Shanghai.
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.800
Gepubliceerd: 19-09-2019
Referentie nr:#SMFS00265

Tekenaar/constructeur Machinebouw

Ben je ook zo’n liefhebber van een patatje? In deze vacatures bouw jij de machines die zorgen voor de allerbeste smaakbeleving.
Regio Utrecht
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.800
Gepubliceerd: 11-02-2020
Referentie nr:#SMFS00271

Junior Mechanical Engineer

Geen machine is voor jou te complex. Als junior mechanical engineer ontwerp jij geavanceerde systemen voor de wereld van de logistiek en geef jij je carrière een kickstart. 
Regio Hilversum
0+ jaar ervaring
€ 2.600 - € 3.400
Gepubliceerd: 31-03-2020
Referentie nr:#SMFS00273

Junior Engineer Werktuigbouwkunde

De inhoud van een baan als junior engineer werktuigbouwkunde is belangrijk, de sfeer waarin je werkt is voor jou doorslaggevend. In een ontspannen omgeving als hier zit jij daarom gebeiteld. 
Regio Amersfoort
0+ jaar ervaring
€ 2.600 - € 3.200
Gepubliceerd: 06-07-2021
Referentie nr:#SMFS00286

Tekenaar/Constructeur Werktuigbouwkunde

De volgende stap in de machinebouw maak je bij dit snelgroeiende bedrijf. Werk mechanische constructies uit en denk mee over nieuwe innovaties.
Regio Hilversum
3+ jaar ervaring
€ 3.100 - € 3.900
Gepubliceerd: 12-07-2021
Referentie nr:#SMFS00287
Wat is werktuigbouwkunde?
In de werktuigbouwkunde ben jij bezig met het ontwerpen met dingen die men ‘dynamische voorwerpen’ noemt. Simpeler gezegd zijn dat dingen met bewegende onderdelen. De objecten die je ontwerpt zijn voornamelijk bedoeld om een taak uit te voeren. Taken als tillen, wegen, verplaatsen of verbinden bijvoorbeeld. Je kunt je ook bezig houden met de beste manier om dergelijke objecten te produceren, waarbij je je voornamelijk richt op kostenreductie. Er is dus een heel scala aan vacatures en banen waar jij voor zou kunnen solliciteren met jouw achtergrond.

Wat doe je in de werktuigbouwkunde?
Bijna elk producerend bedrijf heeft een specialist in dienst voor de werktuigbouw. En dat kan variëren van moerenproducenten tot raketbouwers. Het is dus heel lastig om te zeggen waar, binnen de werktuigbouwkunde, jij aan het werk gaat. Al kom je al snel bij scheepsbouw en de machinebouw uit. Wat wél zeker is: je gaat je bezig houden met het produceren van technische producten. Die kunnen variëren van enorm tot heel klein. Het is maar net de vraag welke vacature binnen de werktuigbouwkunde jou het meeste aanspreekt.

Waar werk je in de werktuigbouwkunde?
Vaak kom je met een afgeronde studie in de werktuigbouwkunde terecht in een engineeringfunctie. Je zult je voornamelijk bezig houden met het ontwerpen van mechanische systemen. Die systemen kunnen dan weer enorm van elkaar verschillen. Soms zal het gaan over verpakkingsmachines, maar je kunt net zo goed bezig gaan met complete productielijnen. Je kunt technische installaties inbedrijfstellen of als werkvoorbereider aan de gang gaan. De mogelijkheden, en dus ook de beschikbare vacatures, zijn eindeloos.

Wat verdien je in de werktuigbouwkunde?
Aangezien je waarschijnlijk een leidinggevende functie zal vervullen binnen de werktuigbouwkunde, kun je rekenen op een salaris tussen de € 2.600,- en € 5.200,-. Geen enkele vacature is natuurlijk hetzelfde, dus de geboden salarissen kunnen onderling ook behoorlijk verschillen. Het salaris is afhankelijk van je vakgebied, jouw ervaring en de werkgever. Je hebt overigens wel behoorlijk veel keus. Dat is het grote voordeel van een achtergrond in de werktuigbouwkunde. Je kunt in al onze vacatures direct opzoeken wat bedrijven jou te bieden hebben.

Bekijk ook onze vacatures in de Elektrotechniek