Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Werktuigbouwkunde

Zoek je de beste werkgevers in werktuigbouwkunde? Bij The Green Door Company hebben we toegang tot de meest interessante vacatures op het gebied van werktuigbouwkunde. Vind je het lastig om een baan te kiezen? Geen nood, wij helpen je.

Project Engineer Werktuigbouwkunde

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap. 
Soest
€ 3.150 - € 4.050
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00257

Senior Tekenaar Constructeur WTB

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap. 
Soest
€ 3.850 - € 4.750
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00433

Open sollicitatie

Twijfel je nog over welke vacature het beste bij je past en kun je daar advies bij gebruiken? Of wil je het met ons hebben over jouw loopbaanmogelijkheden? Wij helpen je graag verder.
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00217

Junior Mechanical Engineer

De sfeer waarin je werkt is belangrijk, de inhoud van een baan is voor jou doorslaggevend. In deze topfunctie je wissel je tussen projecten in de machinebouw en zware werktuigbouw.
Soest
€ 2.650 - € 3.550
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00286

Wat is werktuigbouwkunde?


In de werktuigbouwkunde ben jij bezig met het ontwerpen met dingen die men ‘dynamische voorwerpen’ noemt. Simpeler gezegd zijn dat dingen met bewegende onderdelen. De objecten die je ontwerpt zijn voornamelijk bedoeld om een taak uit te voeren. Taken als tillen, wegen, verplaatsen of verbinden bijvoorbeeld. Je kunt je ook bezig houden met de beste manier om dergelijke objecten te produceren, waarbij je je voornamelijk richt op kostenreductie. Er is dus een heel scala aan vacatures en banen waar jij voor zou kunnen solliciteren met jouw achtergrond.

Wat doe je in de werktuigbouwkunde?


Bijna elk producerend bedrijf heeft een specialist in dienst voor de werktuigbouw. En dat kan variëren van moerenproducenten tot raketbouwers. Het is dus heel lastig om te zeggen waar, binnen de werktuigbouwkunde, jij aan het werk gaat. Al kom je al snel bij scheepsbouw en de machinebouw uit. Wat wél zeker is: je gaat je bezig houden met het produceren van technische producten. Die kunnen variëren van enorm tot heel klein. Het is maar net de vraag welke vacature binnen de werktuigbouwkunde jou het meeste aanspreekt.

Waar werk je in de werktuigbouwkunde?


Vaak kom je met een afgeronde studie in de werktuigbouwkunde terecht in een engineeringfunctie. Je zult je voornamelijk bezig houden met het ontwerpen van mechanische systemen. Die systemen kunnen dan weer enorm van elkaar verschillen. Soms zal het gaan over verpakkingsmachines, maar je kunt net zo goed bezig gaan met complete productielijnen. Je kunt technische installaties inbedrijfstellen of als werkvoorbereider aan de gang gaan. De mogelijkheden, en dus ook de beschikbare vacatures, zijn eindeloos.

Wat verdien je in de werktuigbouwkunde?


Aangezien je waarschijnlijk een leidinggevende functie zal vervullen binnen de werktuigbouwkunde, kun je rekenen op een salaris tussen de € 2.600,- en € 5.200,-. Geen enkele vacature is natuurlijk hetzelfde, dus de geboden salarissen kunnen onderling ook behoorlijk verschillen. Het salaris is afhankelijk van je vakgebied, jouw ervaring en de werkgever. Je hebt overigens wel behoorlijk veel keus. Dat is het grote voordeel van een achtergrond in de werktuigbouwkunde. Je kunt in al onze vacatures direct opzoeken wat bedrijven jou te bieden hebben.

Bekijk ook onze vacatures in de Elektrotechniek