Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Technische Bedrijfskunde HBO

Is dat even een mooie combinatie. Technische kennis met daarbij de nodige economische en organisatorische elementen maken jouw profiel goud waard op de arbeidsmarkt. Met je studie hbo Technische Bedrijfskunde laat je vriend en vijand achter, heb je 10 strepen voor op anderen en liggen de vacatures voor het grijpen.

Project Engineer Werktuigbouwkunde

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap. 
Soest
€ 3.250 - € 4.150
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00257

Junior Project Engineer Elektrotechniek

Als project engineer elektrotechniek ben jij de persoon die unieke internationale projecten binnen de industriële automatisering in goede banen weet te leiden. Jou maken ze niet gek.
Hilversum
€ 2.650 - € 3.550
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00429

Senior Tekenaar Constructeur WTB

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap. 
Soest
€ 3.750 - € 4.650
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00433

PLC Programmeur Sorteersystemen

5 dagen op kantoor zitten? Liever niet! Sla je slag als PLC programmeur en programmeer PLC besturingen voor grote sorteersystemen wereldwijd.
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00193

Electrical Engineer Machinebouw

Die ene vacature in de regio Utrecht voor een electrical engineer waarbij je hongerige monden over heel de wereld voedt? Dit is ’m!
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00246

Site Engineer Procesautomatisering

Heeft het rauwe kantje van de olie- en gassector jou altijd al aangetrokken? Dan val je met deze vacature voor site engineer in de procesautomatisering met je neus in de boter.
Regio Hilversum
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00268

Senior Engineer Industriële Automatisering

Hightech toepassingen programmeren bij deze grote interessante speler, dat is niet voor zómaar iemand weggelegd. Ben jij slim genoeg om de wereld om ons heen intelligenter te maken?
Amsterdam
€ 3.850 - € 4.750
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00421

PLC Test Engineer R&D

PLC software testen voor machineoptimalisatie? Grijp je kans als R&D engineer en laat deze vacature in de machinebouw niet aan je neus voorbijgaan!
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00272

PLC Software Engineer

Werken als PLC software engineer in de regio Amersfoort om iedereen van stroopwafels te voorzien? Kijk, dat is pas een baan die ertoe doet!
Regio Amersfoort
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00280

Tekenaar/constructeur Machinebouw

Ben je ook zo’n liefhebber van een patatje? In deze vacatures bouw jij de machines die zorgen voor de allerbeste smaakbeleving.
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00271
Wat is hbo Technische Bedrijfskunde?
De hbo-studie Technische Bedrijfskunde is een veelzijdige technische opleiding waar je managementvaardigheden leert en technische kennis opdoet. Zo word je de geschikte persoon die na je studie mensen in een technische omgeving aanstuurt en bewust bezig gaat met de mens naast de machine. Optimale resultaten behalen, in de soms toch wel ruwe omgevingen binnen de industriële automatisering of machinebouw. Het is het hogere doel waar je tijdens de studie hbo Technische Bedrijfskunde je pijlen op richt.

Wat kun je met hbo Technische Bedrijfskunde?
Wat niet eigenlijk? De studie op hbo-niveau is zo breed, dat je alle kanten op kunt. Met hbo Technische Bedrijfskunde vorm je doorgaans de verbindende rol tussen productie en directie. Vaak ben je aan het sparren met specialisten op technisch of financieel gebied. Per vacature zal dit verschillen, al zijn dit wel de profielen waar je met je hbo technische bedrijfskunde in terecht komt. Lees dus goed de vacatures voor hbo Technische Bedrijfskunde en bekijk hoe de vork in de steel zit.

Waar werk je met hbo Technische Bedrijfskunde?
Er zijn heel veel organisaties die vol inzetten om mensen met hbo technische bedrijfskunde als achtergrond aan het werk te krijgen. Nadat je je studie hebt afgerond, kun je verschillende functies bij een organisatie bekleden. Denk aan een consultant, beleidsadviseur of productontwikkelaar. De studie hbo Technische Bedrijfskunde is er voor mensen die na hun studie een breed veld aan mogelijkheden willen hebben.

Wat verdien je met hbo Technische Bedrijfskunde?
Als je gaat werken na je studie hbo Technische Bedrijfskunde weet je 1 ding zeker: baangarantie en een mooi salaris. Je kunt binnen je functie nog groeien, waardoor je salaris gedurende je carrière met je meegroeit. Het startsalaris is per vacature is verschillend (vanaf € 2.400,-), net als de maximale eindschaal waar je met je vooropleiding Technische Bedrijfskunde op mag rekenen. Denk hierbij aan € 5.000,-.Weeg de vacatures tegen elkaar af en kijk wat je mogelijkheden zijn. Vergeet niet ook de andere arbeidsvoorwaarden te bestuderen.

Bekijk ook onze HBO vacatures in de Elektrotechniek