Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Elektrotechniek HBO

Met een hbo mechatronica opleiding ben je helemaal klaar voor de toekomst. Jij maakt machines intelligenter, efficiënter en slimmer. Dat doe je door een robotarm te ontwerpen of het besturingssysteem te programmeren. Veel technische bedrijven willen medewerkers met een achtergrond in mechatronica in het team. Je kunt dan ook bijna overal terecht om je carrière vorm te kunnen geven. Wij hebben voor jou alvast de leukste vacatures geselecteerd.

Project Engineer Werktuigbouwkunde

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap. 
Soest
€ 3.150 - € 4.050
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00257

Junior Project Engineer Elektrotechniek

Als project engineer elektrotechniek ben jij de persoon die unieke internationale projecten binnen de industriële automatisering in goede banen weet te leiden. Jou maken ze niet gek.
Hilversum
€ 2.650 - € 3.550
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00429

Senior Tekenaar Constructeur WTB

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt jouw volgende stap. 
Soest
€ 3.850 - € 4.750
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00433

Engineer Industriële Automatisering

Programmeer besturingsystemen voor tunnels, bruggen of sluizen en begeleid zelf je projecten. In deze functie blijven engineering en projectmanagement perfect in balans.
Regio Rotterdam
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00233

Hightech Software Engineer

De mens zoals we die nu kennen, bestaat ongeveer 200.000 jaar. En in die tijd hebben we de wereld gebouwd tot wat deze nu is. Vol met slimme technologieën. Als software engineer programmeer jij er lustig op los voor het volgende baanbrekende succes in ons bestaan.
Amersfoort
€ 3.550 - € 4.450
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00241

PLC Programmeur Sorteersystemen

5 dagen op kantoor zitten? Liever niet! Sla je slag als PLC programmeur en programmeer PLC besturingen voor grote sorteersystemen wereldwijd.
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00193

Junior PLC Programmeur Machinebouw

Nét klaar met je studie en dan direct 5 dagen per week op kantoor zitten? Liever niet! Programmeer PLC besturingen voor machines van de toekomst en verzorg zelf de complete inbedrijfname.
Houten
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00221

Junior Field Service Engineer Hightech Machines

Ambities als Field service engineer of commissioning engineer? Dit is de vacature voor als je echt iets anders wil. Werken in Amersfoort, waar hightech machines op jou staan te wachten.
Regio Amersfoort
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00237

Field Service Engineer Zuivelmachines

Zonder jou geen mayo meer bij de patat. Als field service engineer regel jij de inbedrijfstelling van machines bij internationale klanten in de voedingsmiddelenindustrie.
Regio Amsterdam
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00238

PLC Software Engineer

Werken als PLC software engineer in de regio Amersfoort om iedereen van stroopwafels te voorzien? Kijk, dat is pas een baan die ertoe doet!
Regio Amersfoort
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00280

Wat is hbo Mechatronica?


Mechatronica is een studie in opkomst. Waar je enkele jaren geleden nog uitsluitend de mbo opleiding Mechatronica kon kiezen, bieden nu ook steeds meer hogescholen een hbo opleiding in Mechatronica aan. De studie is in feite een mix tussen verschillende disciplines. Er komt namelijk een deel Elektrotechniek, een deel Werktuigbouwkunde en een deel Informatica bij kijken. Dat maakt het gelijk ook een heel bijzondere en vooral veelzijdige studie, waar je alle kanten mee op kunt.

Wat kun je met hbo Mechatronica?


Met de hbo-opleiding mechatronica kun je dus alle kant op. De machinebouw is een interessante branche, omdat je daar echt het samenspel tegenkomt tussen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en informatica. Je wordt dan verantwoordelijk voor het ontwerp van de complete besturing van zo’n machine. De besturing kan bestaan uit een PLC en HMI systeem, maar ook uit robotica, vision, motion en AI technieken.

Waar werk je met hbo Mechatronica?


Ook de industriële automatisering is een branche met enorm veel mogelijkheden voor iemand met een hbo-opleiding Mechatronica. Er zijn veel gespecialiseerde ingenieursbureaus in dit vakgebied, die industriële producenten helpen met het verbeteren en aanpassen van de besturingssystemen. Je richt je dan meer op het programmeren en configureren van PLC en HMI systemen. Ook werk je meer in projecten, waarbij je veel afwisseling hebt in omgevingen waarin je werkt.

Wat verdien je met hbo Mechatronica?


Met een studie hbo Mechatronica hoef je niet bang te zijn op een houtje te moeten bijten. Als je net van school komt en nog geen enkele werkervaring hebt, is een startsalaris tussen de € 2.700,- en € 3.000,- zeer reëel. Heb je al wat werkervaring opgedaan naast je studie of heb je enorme relevante stages gedaan? Kijk er dan niet raar van op als je startsalaris hoger ligt. Bovendien kun je ver doorgroeien als je flink wat ervaring opgedaan hebt, waarbij een salaris van € 6.000,- niet ondenkbaar is.

Bekijk ook onze HBO vacatures in de Werktuigbouwkunde