Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Sales Engineer

Mooie projecten verdienen een aanbod op maat. Die kan jij geven namens de mooiste opdrachtgevers die je maar kunt bedenken. En de rol van The Green Door Company? Wij laten je zien dat we alleen voor het beste gaan en selecteren alleen de beste banen voor jou als sales engineer.

Open sollicitatie

Twijfel je nog over welke vacature het beste bij je past en kun je daar advies bij gebruiken? Of wil je het met ons hebben over jouw loopbaanmogelijkheden? Wij helpen je graag verder.
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00217

Wat is een sales engineer?


Een sales engineer brengt advies uit richting (potentiële) klanten over technische producten en heeft een neus voor commerciële kansen. En die kansen kopt hij – als het even kan – feilloos binnen. De nadruk van de functieomschrijving in een vacature van een sales engineer ligt op het verkopen van technische producten en diensten. Als het even kan, heeft de sales engineer zelf de nodige kennis hiervan, zodat hij of zij precies weet waar het over gaat. De sales engineer stelt offertes op, brengt klantwensen boven water en zet inhoudelijke kennis in naar een handtekening onder de opdracht.

Wat doet een sales engineer?


Vacatures voor een sales engineer bevatten 2 belangrijke elementen: technische kennis en commercieel inzicht. Een sales engineer schroomt niet een verkooppraatje te houden en weet anderen te overtuigen van zijn of haar technische kennis. Op basis van die kennis kun je als sales engineer het verschil maken. Omdat het een bijzondere mix aan competenties is, is de functie van sales engineer soms best lastig te vervullen. Specialistisch enerzijds en inhoudelijk sterk: een sales engineer heeft het allebei.

Waar werk je als sales engineer?


De technische wereld is een echte mannenwereld. Waar je ook werkt als sales engineer, de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen is bijzonder in het nadeel van de dames. De beste deals te sluiten is het werken als sales engineer ten voeten uit. Sales engineers werken voornamelijk in de industriële en technische sector. Met een hbo-achtergrond (minimaal) en technische kennis als bagage, kun jij binnen dit segment een duidelijke toegevoegde waarde zijn voor ieder bedrijf. Je hoeft alleen maar het aantal vacatures te bekijken voor sales engineer om de noodzaak van deze functie te zien.

Wat verdien je als sales engineer?


Een sales engineer is wel te vergelijken met een technische accountmanager. Maar hoeveel verdien je als sales engineer nu eigenlijk? Het salaris van een starter begint bij € 2.800,- en als je een meer ervaren iemand bent, kun je al snel zo’n € 5.000,- verdienen. Daarnaast is het mogelijk dat je recht hebt op een bepaald percentage aan een winstuitkering. Ook een auto van de zaak behoort doorgaans tot het pakket arbeidsvoorwaarden van een sales engineer, vooral omdat hij vaak klanten bezoekt. Dit kan natuurlijk per vacature verschillen.

Bekijk ook onze vacatures als Service Engineer