Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter

Vacatures Mechanical Engineer

Als er een bedrijf is dat jou op weg kan helpen, dan is het The Green Door Company wel. Eerst luisteren we naar wat jij nou écht wilt. Dan pas gaan we het over de beschikbare vacatures voor mechanical engineers hebben. Onze aanpak werpt z’n vruchten af. Ook voor jou. Wedden?

Open sollicitatie

Is kiezen lastig en heb je advies nodig over welke vacature bij jou past? Via een open sollicitatie laat je weten dat je graag eerst het gesprek met ons aangaat. Samen komen we er zeker uit!
Heel Nederland
Gepubliceerd: 22-01-2015
Referentie nr:#SMFS00217

Project Engineer Werktuigbouwkunde

Ervaring in de Werktuigbouw en op zoek naar een volgende stap in je loopbaan? Een stap waarbij jij je vooral gaat verbreden in jouw vakgebied?
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.600
Gepubliceerd: 28-06-2018
Referentie nr:#SMFS00170

Constructeur Machinebouw

Machines bouwen alsof het stukken Lego zijn? De praktijk is net even anders, maar jij kunt als constructeur in de machinebouw alle componenten met elkaar verbinden.
Regio Utrecht (stad)
3+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 4.000
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00256

Mechanical Engineer

Wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met grote constructies? Dan zit je goed in deze vacature voor een mechanical engineer in de regio Amersfoort.
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 3.800
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00257

Project Engineer Maritiem

Aan de slag bij een toonaangevende speler in de maritieme sector? Schepen met jouw HVAC-systemen varen elke wereldhaven binnen, van Rotterdam tot aan Shanghai.
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.800
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#SMFS00265
Wat is een mechanical engineer?
Een mechanical engineer is meestal hbo- of wo-opgeleid in een technische richting. Werktuigbouwkunde is een van de richtingen waarmee je een mechanical engineer kunt worden. Het is een discipline die steeds belangrijker wordt. In vacatures lees je waarom. De focus ligt namelijk op het berekenen, ontwerpen, analyseren, produceren en onderhouden machines en systemen. Ook in de machinebouw liggen er kansen voor mechanical engineers. In de volksmond wordt een mechanical engineer ook wel een werktuigbouwkundig ingenieur genoemd.

Wat doet een mechanical engineer?
Vacatures voor een mechanical engineer zijn er om mechanische constructies zo goed mogelijk te produceren. De mechanical engineer tekent de mechanische constructie uit, maakt het 3D-ontwerp en houdt zich bezig met de juiste materialen. De dikte- en sterkteleer speelt een cruciale rol voor de mechanical engineer. In vacatures voor een mechanical engineer wordt vaak het tekenprogramma aangeduid, meestal gaat het om Solidworks en/of Inventor.

Waar werk je als mechanical engineer?
De functie van mechanical engineer is uitstekend vanaf kantoor te doen. Het is een baan waar je een goed sociaal leven naast kunt leiden, in tegenstelling tot andere functies in de machinebouw en industriële automatisering. Als werktuigbouwkundig ingenieur kun je in alle hoeken van Nederland werken. In de vacatures die je ziet, staan de standplaatsen voor de mechanical engineer vaak duidelijk aangegeven. Zo heb je meteen goed zicht op waar je werkt als mechanical engineer.

Wat verdien je als mechanical engineer?
Laten we met de deur in huis vallen. Als mechanical engineer verdien je tussen de € 2.800,- en € 5.000,-, afhankelijk van hoeveel ervaring je meebrengt. Vacatures voor een mechanical engineer zijn er in overvloed, maar er wordt niet altijd duidelijk melding gemaakt over het daadwerkelijke salaris. Dan kun je altijd nog kijken naar andere arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, een eventuele bonusregeling, vrije dagen en verschillende opleidingsmogelijkheden binnen of buiten de organisatie.

Bekijk ook onze vacatures als Constructeur