Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken

Vacatures Mechanical Engineer

Als er een bedrijf is dat jou op weg kan helpen, dan is het The Green Door Company wel. Eerst luisteren we naar wat jij nou écht wilt. Dan pas gaan we het over de beschikbare vacatures voor mechanical engineers hebben. Onze aanpak werpt z’n vruchten af. Ook voor jou. Wedden?

Open sollicitatie of gewoon even sparren over jouw carrière?

Twijfel je nog over welke vacature het beste bij je past en kun je daar advies bij gebruiken? Of wil je het met ons hebben over jouw loopbaanmogelijkheden? Wij helpen je graag verder.
Heel Nederland
Gepubliceerd: 22-06-2018
Referentie nr:#SMFS00217

Mechanical Project Engineer

Zoek jij variatie en wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Ga er dan maar goed voor zitten, want dit wordt de volgende stap in jouw loopbaan. 
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 4.000
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00257

Tekenaar / Constructeur Machinebouw

Machines bouwen alsof het stukken Lego zijn? De praktijk is net even anders, maar jij kunt als constructeur in de machinebouw alle componenten met elkaar verbinden.
Regio Utrecht
3+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 3.900
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00256

Project Engineer Maritiem

Aan de slag bij een toonaangevende speler in de maritieme sector? Schepen met jouw HVAC-systemen varen elke wereldhaven binnen, van Rotterdam tot aan Shanghai.
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.800
Gepubliceerd: 19-09-2019
Referentie nr:#SMFS00265

Tekenaar/constructeur Machinebouw

Ben je ook zo’n liefhebber van een patatje? In deze vacatures bouw jij de machines die zorgen voor de allerbeste smaakbeleving.
Regio Utrecht
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.800
Gepubliceerd: 11-02-2020
Referentie nr:#SMFS00271

Junior Mechanical Engineer

Geen machine is voor jou te complex. Als junior mechanical engineer ontwerp jij geavanceerde systemen voor de wereld van de logistiek en geef jij je carrière een kickstart. 
Regio Hilversum
0+ jaar ervaring
€ 2.600 - € 3.400
Gepubliceerd: 31-03-2020
Referentie nr:#SMFS00273

Junior Engineer Werktuigbouwkunde

De inhoud van een baan als junior engineer werktuigbouwkunde is belangrijk, de sfeer waarin je werkt is voor jou doorslaggevend. In een ontspannen omgeving als hier zit jij daarom gebeiteld. 
Regio Amersfoort
0+ jaar ervaring
€ 2.600 - € 3.200
Gepubliceerd: 06-07-2021
Referentie nr:#SMFS00286

Tekenaar/Constructeur Werktuigbouwkunde

De volgende stap in de machinebouw maak je bij dit snelgroeiende bedrijf. Werk mechanische constructies uit en denk mee over nieuwe innovaties.
Regio Hilversum
3+ jaar ervaring
€ 3.100 - € 3.900
Gepubliceerd: 12-07-2021
Referentie nr:#SMFS00287
Wat is een mechanical engineer?
Een mechanical engineer is meestal hbo- of wo-opgeleid in een technische richting. Werktuigbouwkunde is een van de richtingen waarmee je een mechanical engineer kunt worden. Het is een discipline die steeds belangrijker wordt. In vacatures lees je waarom. De focus ligt namelijk op het berekenen, ontwerpen, analyseren, produceren en onderhouden machines en systemen. Ook in de machinebouw liggen er kansen voor mechanical engineers. In de volksmond wordt een mechanical engineer ook wel een werktuigbouwkundig ingenieur genoemd.

Wat doet een mechanical engineer?
Vacatures voor een mechanical engineer zijn er om mechanische constructies zo goed mogelijk te produceren. De mechanical engineer tekent de mechanische constructie uit, maakt het 3D-ontwerp en houdt zich bezig met de juiste materialen. De dikte- en sterkteleer speelt een cruciale rol voor de mechanical engineer. In vacatures voor een mechanical engineer wordt vaak het tekenprogramma aangeduid, meestal gaat het om Solidworks en/of Inventor.

Waar werk je als mechanical engineer?
De functie van mechanical engineer is uitstekend vanaf kantoor te doen. Het is een baan waar je een goed sociaal leven naast kunt leiden, in tegenstelling tot andere functies in de machinebouw en industriële automatisering. Als werktuigbouwkundig ingenieur kun je in alle hoeken van Nederland werken. In de vacatures die je ziet, staan de standplaatsen voor de mechanical engineer vaak duidelijk aangegeven. Zo heb je meteen goed zicht op waar je werkt als mechanical engineer.

Wat verdien je als mechanical engineer?
Laten we met de deur in huis vallen. Als mechanical engineer verdien je tussen de € 2.800,- en € 5.000,-, afhankelijk van hoeveel ervaring je meebrengt. Vacatures voor een mechanical engineer zijn er in overvloed, maar er wordt niet altijd duidelijk melding gemaakt over het daadwerkelijke salaris. Dan kun je altijd nog kijken naar andere arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, een eventuele bonusregeling, vrije dagen en verschillende opleidingsmogelijkheden binnen of buiten de organisatie.

Bekijk ook onze vacatures als Constructeur