Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Zoekfilter

Vacatures Constructeur

The Green Door Company is een organisatie waar je op kan bouwen. Dan moeten bij jou de ogen al gaan fonkelen, want als constructeur weet je hoe belangrijk een stevig fundament is. Wij helpen je kiezen en bemiddelen met alleen de beste opdrachtgevers in de machinebouw.

Mechanical Project Engineer

Wissel je werktuigbouwkundige projecten in de machinebouw graag af met zware constructiebouw? Dan zit je goed in deze vacature voor een mechanical engineer in de regio Amersfoort.
Regio Amersfoort
2+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 4.000
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00257

Tekenaar / Constructeur Machinebouw

Machines bouwen alsof het stukken Lego zijn? De praktijk is net even anders, maar jij kunt als constructeur in de machinebouw alle componenten met elkaar verbinden.
Regio Utrecht
3+ jaar ervaring
€ 3.000 - € 3.900
Gepubliceerd: 19-08-2019
Referentie nr:#SMFS00256

Tekenaar/constructeur Machinebouw

Ben je ook zo’n liefhebber van een patatje? In deze vacatures bouw jij de machines die zorgen voor de allerbeste smaakbeleving.
Regio Utrecht
2+ jaar ervaring
€ 2.800 - € 3.800
Gepubliceerd: 11-02-2020
Referentie nr:#SMFS00271
Wat is een constructeur?
Dé verbinder tussen ontwerp en bouw. In een notendop is dat de rol van constructeur. Functieomschrijvingen in vacatures bevestigen dat. De constructeur kiest zorgvuldig materialen uit en voert bijvoorbeeld complexe berekeningen uit om de draagkracht van een machine te meten. In dit specifieke geval gaat het om functies in de machinebouw en industriële automatisering. Vaak werk je in projecten en werk je samen met andere engineers om het geheel succesvol af te ronden. Hierin is de rol van constructeur van onschatbare waarde.

Wat doet een constructeur?
Basisontwerpen, detailtekeningen, begrotingen en voorbereidingen treffen voor het ontwerpen van complexe installaties. Bijvoorbeeld in de machinebouw. In de meest voorkomende vacatures voor een constructeur houd je je bezig met veel uiteenlopende projecten. De één kleinschalig, de ander groter. In een vacature van een constructeur wordt veelal om een hbo-diploma gevraagd en de nodige werkervaring. Dat kan in de machinebouw, waar je aan systeemtechnische installaties hebt gewerkt als constructeur.

Waar werk je als constructeur?
Om erachter te komen waar je als constructeur kan werken, geeft een vacaturetekst je daar doorgaans het antwoord op. Als constructeur kun je in de bouw werken, en meer specialistischer in de machinebouw. Met een achtergrond in werktuigbouwkunde heb je veel mogelijkheden. Je hebt een ruime keuze uit verschillende werkgevers en kan kiezen uit een vacature bij een toeleveranciers en ingenieurs- of ontwerpbureaus.

Wat verdien je als constructeur?
Je vraagt jezelf misschien weleens af: ‘Wat verdient een constructeur?’ of ‘Wat is het salaris van een constructeur?’ Dat wisselt. Want naast geld, zijn er ook veel andere arbeidsvoorwaarden die financiële middelen compenseren. Denk bijvoorbeeld aan extra vrije dagen via het zogenaamde cafetariamodel. Voor elke vacature van een constructeur is het salaris afhankelijk van de organisatie waar je in terecht komt. Vaak aangesloten bij een cao, en soms ook zonder. Om je een beetje een beeld te geven: als constructeur verdien je tussen de € 2.600,- en € 4.800,-.

Bekijk ook onze vacatures als Mechanical Engineer