Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Installatietechniek

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? De ideale vacature die jij binnen de installatietechniek zoekt, staat hier ongetwijfeld tussen. En zo niet, dan trek je de stoute schoenen aan en laat je ons weten wat jij wél wil. Dan gaan wij ‘gewoon’ op zoek naar die ene leuke vacature of baan. Daar zijn we voor!

Wat is installatietechniek?


Laten we beginnen met melden dat werken in de installatietechniek een breed begrip is. Er zijn namelijk veel verschillende soorten installatietechnieken. Denk aan het aanleggen van klimaatinstallaties bij je thuis of op kantoor, of zelfs in grote fabriekshallen. Je snapt vast dat er voor elk genoemd voorbeeld een totaal ander specialisme bij komt kijken. Naast het installeren en aanleggen van installaties, speelt ook onderhoud een belangrijke rol binnen de installatietechniek. Er komen veel verschillende technieken bij kijken, zoals verlichtings-, verwarmings-, koel- en luchtbehandelingsinstallaties. Deze termen vind je ook regelmatig terug in vacatures.

Wat doe je in de installatietechniek?


In de regeltechniek (of installatietechniek) houd je je bezig met het meten en regelen van ruimtes of gebouwen. Met software in een PLC-systeem kan de engineer/programmeur via de technische installatie tal van zaken regelen. Meestal vraagt men in de vacatures om mensen met verstand van zowel de hardware- als softwarematige kant van installaties. Je bent verantwoordelijk voor het aanleggen van de bedrading, regelt de sensoren en bedient het display om de boel aan te sturen.

Waar werk je in de installatietechniek?


Veel engineers in de installatietechniek werken aan werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. De opdrachtgevers zijn divers en de klussen en projecten ook. Met een goed meet- en regelsysteem zijn installaties onder controle en bij te stellen op basis van de wensen van je klant. Je kan aan de slag bij installateurs en organisaties die systeeminstallaties ontwikkelen. Nieuwbouw, renovatie, optimalisatie, beheer en onderhoud zijn áltijd het uitgangspunt van vacatures in de installatietechniek.

Wat verdien je in de installatietechniek?


Technici die werken in de installatietechniek verdienen een salaris vanaf € 2.200,- en kunnen klimmen met hun inkomen naar € 4.000,-. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals kennis en ervaring, werk- en -denkniveau en andere financiële tegemoetkomingen. Naast primaire arbeidsvoorwaarden zijn zaken als een goede reiskostenvergoeding, een breed opleidingsaanbod en extra aandacht voor loopbaanontwikkeling pluspunten.

Bekijk ook onze vacatures in de Machinebouw