The Green Door Company helpt je op weg naar de mooiste vacatures bij de best werkgevers. Banen binnen de infrastructuur zijn erg interessant en vacatures zijn er genoeg. Dan is het maken van de juiste keuze een vak op zich. Laten wij nu de partij bij uitstek zijn die jou daarin gaat helpen.
Hightech toepassingen programmeren bij deze grote interessante speler, dat is niet voor zómaar iemand weggelegd. Ben jij slim genoeg om de wereld om ons heen intelligenter te maken?
Programmeer besturingsystemen voor tunnels, bruggen of sluizen en begeleid zelf je projecten. In deze functie blijven engineering en projectmanagement perfect in balans.
Twijfel je nog over welke vacature het beste bij je past en kun je daar advies bij gebruiken? Of wil je het met ons hebben over jouw loopbaanmogelijkheden? Wij helpen je graag verder.
Werken in de infrastructuur betekent niets anders dan werken in de grond-, weg- en waterbouw. Infratechniek kent verschillende disciplines die allemaal te maken hebben met infrastructuur. Denk aan bruggenbouwers of aan organisaties die bekwaam zijn in het aanleggen van (snel)wegen. Als je zoekt op vacatures binnen infra, wordt vaak ook de civiele techniek genoemd. Het zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, en eigenlijk hetzelfde betekenen. Zelfs in de meeste vacatures zie je zowel infrastructuur, infra, infratechniek en civiele techniek terugkomen.
Wat doe je in de infra?
Als je een snelle blik op de vacature binnen infra werpt, trek je al snel een duidelijke conclusie: binnen infra kun je alle kanten op. De infrastructuur barst vandaag de dag van slimme technieken en geavanceerde oplossingen om Nederland beter bereik- en bereisbaar te maken. De technologie helpt ons letterlijk vooruit. En waar technologie is, daar zijn engineers nodig om apparatuur te onderhouden of zelfs te ontwikkelen. Veel werkzaamheden binnen infra zijn projectmatig van aard, wat betekent dat je van begin tot eind bij een proces betrokken bent. De aanleg van een nieuwe tunnel of waterkeringen loopt extra soepel dankzij de inzet van vakbekwame engineers.
Waar werk je in de infra?
Werken in de infrastructuur doe je voornamelijk bij bedrijven die actief zijn in de grond-, wegen-, of waterbouw. Voor elke discipline zijn er volop vacatures en banen die kandidaten warm maken om te gaan werken in de infra. Het mooie is dat jijzelf als weggebruiker direct merkt of je je werk goed hebt gedaan, of niet. Je werkt aan hoogwaardige systemen die bijvoorbeeld de doorstroming op drukke knooppunten regelen. En ken je de matrixborden langs de snelweg, met daarop informatie voor het verkeer? Achter dat ene berichtje, gaat een slim stukje engineering schuil. En dat is slechts het topje van de ijsberg wat je met vacatures in de infra kunt doen.
Wat verdien je in de infra?
We durven best te stellen dat werken in de infra belangrijk werk is. Zo belangrijk dat er goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden tegenover staan. Wat denk je van een startsalaris vanaf € 2.500,-? En omdat de markt behoorlijk schaars is en technisch personeel zeer gewild, kunnen je verdiensten behoorlijk snel oplopen. Dat is per vacature in de infra verschillend natuurlijk. Wanneer je meer ervaring hebt, kun je met een baan binnen de infra goed geld verdienen. Een maandsalaris van € 4.700,- is dan zeker haalbaar.