Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Hardware Engineer

Als we érgens verstand van hebben, dan is het wel de perfecte baan vinden voor jou. Als hardware engineer heb je zo je wensen en dus kijken wij welk bedrijf het beste bij je past. Wij kennen de bedrijven, soms zelf beter dan je denkt, en geven jou oprecht advies. Bekijk de vacatures voor hardware engineer en maak je wensen kenbaar.

Junior Project Engineer Elektrotechniek

Als project engineer elektrotechniek ben jij de persoon die unieke internationale projecten binnen de industriële automatisering in goede banen weet te leiden. Jou maken ze niet gek.
Hilversum
€ 2.650 - € 3.550
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00429

Electrical Engineer Machinebouw

Die ene vacature in de regio Utrecht voor een electrical engineer waarbij je hongerige monden over heel de wereld voedt? Dit is ’m!
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00246

Junior Engineer Elektrotechniek

Net je HBO Elektrotechniek op zak? Ga werken aan grootschalige projecten in de industriële automatisering en groei mee in deze wereld.
Regio Haarlem
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00247

Electrical Project Engineer

Werken als electrical project engineer in de regio Amersfoort om iedereen van stroopwafels te voorzien? Kijk, dat is pas een baan die ertoe doet!
Regio Amersfoort
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00243

Senior Hardware Engineer

Al lerend innoveren en ‘toveren’ met Eplan; dat is waar je hier als electrical hardware engineer indruk mee maakt. En met je tafelvoetbal skills natuurlijk.
Rotterdam
€ 4.050 - € 4.950
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00407

Elektrotechnisch Tekenaar (Eplan)

Als elektrotechnisch tekenaar in de jachtenbouw ben je de belangrijkste schakel in ieder project. Alle elektrotechnische systemen worden aangestuurd dankzij jouw ontworpen installatie.
Hilversum
€ 2.850 - € 3.750
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00281

Eplan Hardware Engineer

Als eplan hardware engineer stel je het hart van superjachten samen. Airconditioning, sauna’s en grote tv-schermen worden allemaal gereguleerd dankzij jouw ontworpen elektrische installatie.
Hilversum
€ 3.050 - € 3.950
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00427

Junior Hardware Engineer

Als hardware engineer stel je het hart van superjachten samen. Airconditioning, sauna’s en grote tv-schermen worden allemaal gereguleerd dankzij jouw ontworpen elektrische installatie.
Hilversum
€ 2.650 - € 3.550
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00242

Senior Electrical Engineer

Als electrical engineer maak jij het verschil bij het ontwerp van de besturing voor de jachtenbouw. Samen met andere experts in jouw vakgebied werk je aan de mooiste projecten.
Hilversum
€ 3.950 - € 4.850
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00428

Eplan Tekenaar

Al lerend innoveren en ‘toveren’ met Eplan; dat is waar je hier als Eplan tekenaar indruk mee maakt. En met je tafelvoetbal skills natuurlijk.
Rotterdam
€ 2.850 - € 3.750
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00405

Wat is een hardware engineer?


Een hardware engineer houdt zich bezig met de technische kant van computersystemen. In veel vacatures voor hardware engineers zie je de combinatie van elektrotechniek, informatica en soms zelfs wiskunde terug. Je onderzoekt als hardware engineer de meest praktische toepassing van technische installaties en doet daar onderzoek naar. Als hardware engineer ontwerp je systeem(kasten) en ontwikkel je geavanceerde toepassingen. Soms heb je een specialisatie die doorgaans uitgebreid staat omschreven in vacatures voor hardware engineers.

Wat doet een hardware engineer?


Tot het takenpakket van een hardware engineer behoren onder andere het ontwerpen en ontwikkelen van systemen. Je werkt zelfstandig of in teamverband aan de realisatie van industriële automatiseringsprojecten. Je vertaalt klanteisen naar het ontwerp en controleert of deze voldoen aan de geldende normen. Na de productie test je als hardware engineer de werking. Wat ook vaak in vacatures genoemd wordt, is het nauw samenwerken met andere disciplines, zoals de inbedrijfstellers en system engineers.

Waar werk je als hardware engineer?


Hardware engineers kunnen overal werken. In tegenstelling tot field service engineers werk je als hardware engineer zelden bij een klant. Wél werk je vanaf je kantoor waar je tekeningen maakt en de basis legt voor een nieuw project. Je bent de letterlijke verbinder tussen de PLC en de machine die de PLC aanstuurt. Waar komen de draadjes? Dat is grofweg een basale vraag die hardware engineers na het lezen van een vacature zichzelf vaak stellen.

Wat verdien je als hardware engineer?


Het salaris van een hardware engineer is sterk afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je met je meeneemt. Ben je een starter, dan begin je op een startsalaris van rond de € 2.500,-. Heb je meer meters op de teller als hardware engineer? Dan zie je de bedragen in de vacature misschien wel oplopen tot maximaal € 4.500,-. Geld is natuurlijk niet alles, want er zijn tal van andere arbeidsvoorwaarden die horen bij het bedrijf en bij de functie waar jij gaat werken. Denk aan een reiskostenvergoeding, extra vrije dagen en misschien zelfs een bonusregeling.

Bekijk ook onze vacatures als Eplan Engineer