Anderen beoordelen ons met een 4.8 / 5 op Google

Meer dan 1000 engineers gingen je voor

Netwerk van ruim 400 werkgevers in NL

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken

Vacatures Industriële Automatisering

Bingo! Je hebt raak geschoten, want bij The Green Door Company vind je alleen de mooiste werkgevers in de industriële automatisering. Overzichtelijk, veel variatie en een service om je vingers bij af te likken. Met onze vacatures hanteren we maatwerk, zodat jij er straks met de ideale baan vandoor gaat.

Electrical Engineer

Werk je al jaren in vergelijkbare projecten en ben je toe aan verbreding van je kennis? Voor een ervaren engineer komen alle merken, systemen en technieken voorbij.
Regio Rotterdam
€ 2.950 - € 3.850
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00434

Junior Software Project Engineer

Software engineering combineren met projectmanagement? Ga dan op eigen houtje werken aan de mooiste projecten binnen de energiesector. Slaat de vonk over?
Regio Hilversum
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00244

Site Engineer Procesautomatisering

Heeft het rauwe kantje van de olie- en gassector jou altijd al aangetrokken? Dan val je met deze vacature voor site engineer in de procesautomatisering met je neus in de boter.
Regio Hilversum
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00268

Senior Engineer Industriële Automatisering

Hightech toepassingen programmeren bij deze grote interessante speler, dat is niet voor zómaar iemand weggelegd. Ben jij slim genoeg om de wereld om ons heen intelligenter te maken?
Amsterdam
€ 3.850 - € 4.750
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00421

Junior Control Software Engineer

Klaar om na jaren van hard studeren, je kennis van regeltechniek eindelijk in praktijk te brengen? Met projecten in alle branches ontdek jij de wereld van de industriële automatisering van dichtbij.
Regio Dordrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00318

Field Engineer Industriële Automatisering

Korte projecten, modificaties, upgrades, inbedrijfnames en storingen: echt alles komt voorbij als jij aan het werk bent.
Regio Gorinchem
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00284

Junior Control Software Engineer

Klaar om na jaren van hard studeren, je kennis van regeltechniek eindelijk in praktijk te brengen? Met projecten in alle branches ontdek jij de wereld van de industriële automatisering van dichtbij.
Regio Gorinchem
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00211

Service Engineer Industriële Automatisering

Zelfstandig kleine projecten draaien, storingen verhelpen en collega’s ondersteunen bij grote inbedrijfstellingen: de diversiteit is groot in deze baan als service engineer.
Regio Eindhoven
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00236

Consultant Industriële Automatisering

Projecten draaien die bijdragen? Als consultant duik je de wondere wereld van de natte infra in en buig je je over aanpassingen van bruggen, tunnels, sluizen en spoorwegovergangen.
Regio Utrecht
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00251

Junior Engineer Elektrotechniek

Net je HBO Elektrotechniek op zak? Ga werken aan grootschalige projecten in de industriële automatisering en groei mee in deze wereld.
Regio Haarlem
Gepubliceerd: 01-01-2023
Referentie nr:#SMFS00247
Wat is industriële automatisering?
In feite betekent industriële automatisering dat mensenwerk wordt vervangen door dat van machines. Dat betekent niet dat er helemaal geen vacatures meer zijn in de industriële automatisering. Integendeel, er is werk genoeg. Industriële automatisering vind je vooral terug in de productie-industrie. Denk daarbij aan geautomatiseerde processen waar met behulp van machines en software een productielijn zoveel mogelijk automatisch draait. Dat gebeurt onder andere door toedoen van PLC-systemen binnen de industriële automatisering.

Wat doe je in de industriële automatisering?
Als mens tussen de machines werk je binnen de industriële automatisering aan het operationeel houden en brengen van computergestuurde robots en machines. Met automatisering worden productielijnen versneld en zijn er minder mensenhanden nodig om het resultaat van de band te laten komen. Kostenefficiënt en een garantie voor kwaliteit. Hoewel je misschien zou denken dat er minder vacatures in de industriële automatisering zijn, is juist de vraag naar personeel erg hoog. De ontwikkelingen binnen de industriële automatisering zijn in volle gang. Er zijn nog steeds mensen nodig en daarom barst het internet van technische vacatures.

Waar werk je in de industriële automatisering?
Een betere vraag zou zijn: waar niet? Industriële automatisering vind je overal. Als we inzoomen op de vacatures in de industriële automatisering ligt de nadruk toch wel bij organisaties die ‘iets’ produceren. Denk aan machinebouwers waar PLC-systemen worden geprogrammeerd. Werken met HMI-systemen is natuurlijk ook een optie. Meer variatie? Dan is een ingenieursbureau of een system integrator wellicht een mooie organisatie waar je kunt werken in de industriële automatisering. Een stap zijwaarts doen? Er zijn ook genoeg vacatures die de infrastructuur raken, want ook daar speelt industriële automatisering inmiddels de hoofdrol.

Wat verdien je in de industriële automatisering?
Je leeftijd en ervaring zijn afhankelijk in hoeveel je verdient in de industriële automatisering. Het salaris start doorgaans bij € 2.500,- en kan oplopen tot € 4.600,-. Ook zit er verschil in niveau; in een vacature binnen de industriële automatisering verdienen academici doorgaans meer dan een hbo’er. Heb je eenmaal een baan in de industriële automatisering dan kun je jaarlijks rekenen op groei van je salaris. Soms is er zelfs een winstuitkering vastgelegd in de arbeidsvoorwaarden. Aanvullend zijn er nog een aantal andere arbeidsvoorwaarden die je vaak terugziet in vacatures in de industriële automatisering.

Bekijk ook onze vacatures in de Maritieme sector