Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Zoekfilter
Snel zoeken
Zoekfilter

Vacatures Embedded Software Engineer

Gek op chips? Die in machines bedoelen we dan hé. Want als embedded software engineer werk je tot op de vierkante millimeter om machines in werking te stellen. Diezelfde zorgvuldigheid mag je van The Green Door Company verwachten om jou aan te laten schuiven bij de mooiste werkgevers.

Wat is een embedded software engineer?
Software die draait op microchips. Dat is het product dat een embedded software engineer ontwikkelt. In de meeste gevallen gaat het om realtime software voor machines. Een embedded software engineer ontwikkelt en programmeert software, test de werking ervan en helpt bedrijven zo verder in hun processen. Embedded software wordt door fabrikanten ingebouwd. In de meeste technische toepassingen binnen de industriële automatisering of in de besturingstechniek.

Wat doet een embedded software engineer?
Een embedded software engineer werkt met machines waarin geïntegreerde software systemen zitten. Zelfs luxueuze jachten zijn er inmiddels vol mee gebouwd. Vacatures voor een embedded software engineer vind je veel in technische sectoren. Embedded software engineers beschikken over een sterk analytisch vermogen, kunnen oorzaak en gevolgen snel achterhalen en werken bovenal gestructureerd. Om de klantvraag te achterhalen is communicatie beslist een niet te onderschatten competentie die in vacatures voor een embedded software engineer voorkomen.

Waar werkt een embedded software engineer?
Er zijn tal van branches waarin embedded software engineers werken. Het verschil zit hem in de machine waarmee ze werken. Embedded software vind je in telefoons, wasmachines, maar ook in grotere besturingssystemen of HMI’s. Per functie wordt in de vacature specifiek uitgelegd wat jij als embedded software engineer gaat doen. Als studieachtergrond heb je elektrotechniek of technische informatica gestudeerd en werk je op minimaal hbo-niveau. Sommige organisaties verlangen een academische achtergrond.

Wat verdient een embedded software engineer?
Het verschilt natuurlijk of je een junior embedded software engineer bent of al meer ervaring op zak hebt. Het salaris van een embedded software engineer is gebaseerd op het aantal jaar werkervaring dat iemand achter de rug heeft. Je salaris start bij € 2.500,- en kan oplopen tot € 4.300,-. Daarnaast zijn er uiteraard een aantal andere arbeidsvoorwaarden die de functie van embedded software engineer nog eens extra aantrekkelijk maken. Denk aan een prima reiskostenvergoeding en soms zelfs een bonusregeling.

Bekijk ook onze vacatures als PLC Programmeur